Ukinut roming u zemljama Zapadnog Balkana

Uživajte u slobodi komunikacije

Korisnici kompanije m:tel, ali i korisnici drugih operatera iz Bosne i Hercegovine, od danas, 1. jula, kada je zvanično počela primjena sporazuma o ukidanju rominga za region Zapadnog Balkana, i u drugim mrežama regiona mogu telefonirati po istom principu kao kada se nalaze kod kuće. U region Zapadnog Balkana spadaju Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Albanija.

To znači da je od sada vaša komunikacija, tačnije telefonski pozivi, SMS poruke i mobilni internet, na teritoriji Zapadnog Balkana obuhvaćena vašim nacionalnim korisničkim paketom. Minute, SMS poruke i količina mobilnog interneta koji se potroše u regionu Zapadnog Balkana tarifiraju se ili odbijaju od nacionalnog paketa po tarifi koja se naplaćuje kod kuće (u državi u kojoj živite, radite ili studirate).

Konkretno, bonusi za razgovore koje korisnici kompanije m:tel u okviru svojih paketa imaju prema drugim mrežama u BiH važe i za razgovore kada se nađu na teritoriji regiona Zapadnog Balkana, ukoliko pozivaju neki od brojeva sa te teritorije. Dakle, ukoliko pozivaju one sa pozivnim brojem +387, +382, +383, +381, +389 ili +355. Dolazni pozivi će biti besplatni, odnosno neće se tarifirati.

Kada je riječ o mobilnom internetu, korisnici mogu da koriste primjenjivu količinu za prenos podataka, dakle količinu koja je dovoljna za njihove potrebe za vrijeme boravka u romingu u regionu Zapadnog Balkana.

Precizne informacije za svaki korisnički paket pronađite na sajtu kompanije m:tel www.mtel.ba ili pozovite m:tel Call centar na 0800 50 000.