U Mostaru počinju 104. Šantićeve večeri poezije  

Kompanija m:tel i ove godine podržala jednu od najstarijih književnih manifestacija na ovim prostorima

Još od daleke 1920. godine u Mostaru se, ne prekinuvši kontinuitet, održava manifestacija u čast pjesnika Alekse Šantića.

Nakon polaganja cvijeća na grobu Alekse Šantića, ove godine ova međunarodna kulturna manifestacija biće svečano otvorena 18. oktobra, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, kada je na programu muzičko-poetsko veče „Naše veče“ Ivana Bosiljčića.

Izvor fotografije: m:tel

Tokom šest dana, koliko će trajati Šantićeve večeri poezije, planirani su brojni književni događaji, koji će biti upriličeni u Galeriji kraljice Katarine, Vladičanskom dvoru i muzeju manastira Žitomislić u Mostaru, te Kulturnom centru Nebojša Glogovac u Nevesinju. Posjetioci ove tradicionalne manifestacije moći će da prate predstavljanje knjige „Noć s Aleksom“, Marka Tomaša, „Izabrana djela“, Svetozara Ćorovića, poetske večeri brojnih autora, te koncerti.

Šantićeve večeri poezije održavaju se u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta – Gradski odbor Mostar i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva Gusle, a kompanija m:tel je ponosni generalni sponzor manifestacije.

Ulaz za sve programe je besplatan.