U budućnosti nas očekuje vodootporni Iphone

Vodootporni iPhone, odnosno onaj koji možemo koristiti i mokrim rukama? Već vidimo da bi nam to bilo veoma korisno!

Vodootporni foto-aparati, satovi, a sada i telefoni…? Ne bismo se bunili kada prosipanje tečnosti po uređajima koje svakodnevno učestalo koristimo ne bi uticalo na njihovu funkcionalnost. Naročito ako je riječ o pametnim telefonima!

Bilo je samo pitanje vremena kada će proizvođači početi da razvijaju ovu vrstu zaštite, a prva od njih je, čini se, kompanija Apple. Tome svjedoči njen najnoviji patent, koji će omogućiti korišćenje ekrana telefona mokrim rukama ili u situaciji kada na displeju ima tečnosti.

Patent „Fingerprint-assistant force estimation“ radiće na principu pritiska, što znači da ćemo, uz nešto jači pritisak na displeju, moći nesmetano koristiti telefon čak i kada nas je uhvatio iznenadni pljusak!

Time će se ispraviti i jedan od nedostataka Apple Watch-a. Iako je riječ o vodootpornom satu, kod njega se prisustvo vode „tumači“ kako dodir ekrana, prouzrokujući smetnje prilikom upravljanja. Zbog toga je neophodno zaključati njegov ekran kada se nalazi pod vodom (na primjer, prilikom plivanja).

A dok se ova novina ne počne primjenjivati u dizajnu novih serija iPhone-a, preporučujemo da vaše telefone brže-bolje obrišete ukoliko ih slučajno uprskate tečnošću.