U Banjaluci započelo obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Koncertom Dejana Petrovića i srpskih trubača koji je organizovao m:tel kao poklon građanima Republike Srpske, a koji je prenosio nacionalni servis Radio televizija Republike Srpske, počelo je obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se obilježava u Srbiji i Republici Srpskoj.

Pred početak koncerta građani Republike Srpske odali su počast srpskim sportistima na osvojenim medaljama koji su u Republici Srpskoj proslavljeni sa mnogo ponosa.

Izvor fotografije: m:tel

Direktorka m:tel-a, Jelena Trivan rekla je da je “Dan zastave ujedno i dan m:tel-a koji smo odlučili da proslavimo sa građanima simbolično uz trubu uz koju Srbi idu u vojsku, vesele se i pobeđuju”. Podsjetila je na snagu zajedništva i na to da je Srbija uvijek bila tu za svoj narod preko Drine i da nijedna politika nikad ne bi smjela da nas razdvoji.

Izvor fotografije: m:tel

Nakon toga je Dejan Petrović pred hiljadama Banjalučana uz traducionalne srpske pjesme “Tamo daleko”, “Ovo je Srbija”, “Vidovdan”,  doveo atmosferu da usijanja. Proslava je simbolično završna uz spektakularni vatromet  i pjesmu “Veseli se srpski rode”.

Građani su u rukama nosili zastave Srbije i Srpske, a cijela  Banjaluka bila je u znaku zastave.