“U 3 i 10 za Yumu” – rimejk legendarnog vesterna i danas ima svoju publiku 

Film “U 3 i 10 za Yumu” iz 1957, u kojemu su glavne uloge tumačili Glenn Ford i Van Heflin, prema mišljenju mnogih jedan je od najboljih vesterna snimljenih ikada.

Rimejk ovog ostvarenja iz 2007, u režiji Jamesa Mangolda, takođe je privukao veliku pažnju i zaradio brojne pozitivne kritike, te i danas ima svoju publiku. U novom filmu u glavnim ulogama su Russell Crowe i Christian Bale.

U filmu legendarni razbojnik Ben Wade (Crowe) sa svojom bandom pljačka kočiju koja prevozi veliku količinu novca. Prilikom pljačke pobiju sve putnike, osim čuvara Byrona McElroya (Fonda), kojeg Wade rani u stomak.

McElroya pronalazi siromašni rančer Dan Evans (Bale) te ga u potrazi za doktorom vodi u Bisbee, Arizonu. Tamo se nalazi i Wade, ali ovaj put bez svoje bande. Evans, koji se jednom već susreo s Wadeom, gdje mu je ovaj ukrao konje, ali poštedio život, odluči pomoći šerifu kako bi uhapsili kriminalca.

Šerif predlaže da odvedu Wade do željezničke stanice kako bi ga ukrcali na voz za Yumu. Zbog problema sa farmom i novcem, Dan prihvata da bude u pratnji.

U međuvremenu Charlie Prince (Foster), okrutni i vješti revolveraš, koji vodi bandu dok Wade nije tu, saznaje kuda će odvesti Wadea i kreće u akciju spašavanja.

Film “U 3 i 10 za Yumu” možete pogledati u četvrtak, 14. septembra, od 12.00 časova na Superstar TV (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu).