Tyler Morgan savjetuje kako da bateriji iPhone-a produžimo vijek  

Najveći strah vlasnika pametnih telefona je da će baterija brzo oslabiti, te da će, pored telefona, sa sobom uvijek morati da nose i punjač. Da se to ne bi desilo, Tyler Morgan, bivši zaposleni u kompaniji Apple, objavio je na društvenim mrežama nekoliko savjeta.

Upozorio je na jednu od najvećih grešaka koje svi bar povremeno pravimo, a to je da ostavimo telefon na punjaču dok se ne napuni 100 odsto i čak i duže od toga.

Morgan ističe da je upravo to jedan od najvećih razloga zbog kojih baterija na iPhone telefonu počne da slabi, te savjetuje da telefon ne ostavljamo na punjaču tokom cijele noći, nego da ga punimo do 80 odsto.

Naravno, kako ističe, nije problem da povremeno baterija bude napunjena 100 odsto, ukoliko negdje putujemo pa nam je potrebno da izdrži što duže, ali ipak ne treba da to bude stalna praksa.

Kako ne bismo morali stalno nadzirati telefon plašeći se da ga nećemo skinuti sa punjača na vrijeme, Morgan savjetuje da aktiviramo optimizaciju punjenja (opcija “Optimized Battery Charging”).

Vlasnici iPhone 15 telefona mogu postaviti limit od 80%, tako da se telefon neće puniti dalje od toga bez obzira da li bio priključen na punjač.

Takođe, on savjetuje da isključimo procese u pozadini (Settings -> General -> Background App Refresh) ili uslugu lokacije za aplikacije koje ne koristimo (Settings -> Privacy & Security -> Location Services).