Twitter uvodi nova pravila

Elon Musk je najavio uvođenje novih promjena na Twitter-u koje će uticati na način na koji korisnici pretražuju sadržaj na ovoj platformi.

Konkretno, Musk je najavio da će pretraživanje na Twitter-u sada biti omogućeno samo za registrovane korisnike. Ovo znači da će svi koji žele da pretražuju sadržaj na Twitter-u morati da imaju nalog na ovoj društvenoj mreži.

Do sada, bilo je moguće pretraživati sadržaj na Twitter-u iako niste imali nalog, što je omogućavalo i nekome ko nije korisnik Twitter-a da dobije uvid u ono što se dešava na ovoj platformi.

Međutim, ova promjena ne znači da će pretraživanje sadržaja na Twitter-u biti potpuno blokirano za one koji nemaju nalog. Opcija Explore će i dalje biti dostupna i prikazivaće odabrane tweet-ove za koje se smatra da su značajni i zanimljivi korisnicima.

Međutim, kada koristite opciju Explore, neće biti prikazano polje za pretraživanje, a tek kada se prijavite na Twitter polje za pretraživanje će se pojaviti i moći ćete da pretražujete bilo koji sadržaj na ovoj društvenoj mreži.

Potez dolazi kao nastavak niza noviteta koje je na Twitter-u uveo novi vlasnik. Među onima koji su izazvali najviše pažnje je ukidanje “plave kvačice” (Twitter Blue) za sve one koji ne plaćaju pretplatu za ovu premium uslugu koja košta oko osam dolara. Oznaka je nešto kasnije ipak vraćena pojedini slavnim ličnostima.

Jedna od najvidljivijih promjena je prikaz broja pregleda tweet-ova, opcija koja je aktivirana krajem prošle godine. Korisnicima mreže sada je omogućeno da vide koliko ljudi je vidjelo njihov tweet, a isto tako mogu da vide broj pregleda drugih tweet-ova.