Twitter uveo enkriptovane poruke

Twitter je najavio niz novih funkcija koje će značajno unaprijediti iskustvo korisnika. Jedna od najznačajnijih promjena je uvođenje enkriptovanih privatnih poruka, što će obezbijediti veću sigurnost i privatnost korisnika prilikom razmjene poruka.

Prema tvitu Elona Muska, prvog čovjeka Twitter-a, ova funkcionalnost je implementirana već od sredine maja.

Pored enkripcije, Twitter će dobiti i druge značajne nadogradnje. Korisnici će moći odgovarati na direktne poruke (DM) na mnogo praktičniji način, sličan načinu na koji to rade na popularnim aplikacijama kao što su WhatsApp, Instagram i Viber. Ovo će olakšati komunikaciju i omogućiti korisnicima da brzo reaguju na privatne poruke.

Još jedna novost koja će obradovati korisnike je uvođenje novih emodžija za direktne poruke. Ovi simboli će dodatno obogatiti izražavanje korisnika i omogućiti im da svoje emocije i stavove prenesu na jednostavan i zabavan način.

Osim toga, Twitter planira u budućnosti omogućiti podršku za glasovne i video pozive. Ova funkcionalnost će korisnicima omogućiti da komuniciraju sa drugima na platformi bez potrebe za dijeljenjem svojih telefonskih brojeva. Nažalost, tačan vremenski okvir za implementaciju ove funkcije još uvijek nije objavljen.

Kako bi održao platformu efikasnom, Twitter će početi da gasi starije neaktivne naloge koji su nisu korišteni “nekoliko godina”. Ovo će omogućiti oslobađanje korisničkih imena i smanjiti broj neaktivnih profila na mreži.