Twitter počinje isplaćivati novac Blue pretplatnicima  

Dio prihoda od oglašavanja konačno će se naći u rukama Twitter Blue pretplatnika, odnosno najuspješnijih kreatora.

To se i očekivalo, jer je Elon Musk ovu inicijativu najavio početkom godine, ali niko do sada nije znao na koji način će funkcionisati.

Stvari su postale jasnije nakon što su pojedini korisnici počeli objavljivati da su obaviješteni o nadolazećim depozitima. Jedan od njih tvrdi da bi trebao dobiti više od 24.000 dolara.

Kako navodi Engadget, novčane isplate baziraju se na oglase u odgovorima na sadržaj korisnika. Dakle, Twitter na ovaj način stimuliše i nagrađuje kreatore koji pomažu kompaniji da zaradi novac, a istovremenu i potiče druge da postanu Blue pretplatnici.

Iz kompanije poručuju da je novčano nagrađivanje kreatora dio njihovog nastojanja da pomognu ljudima da zarađuju za život direktno na Twitter-u.

I Musk se oglasio. On je naveo da se isplate odnose na period od trenutka kada je najavio ovu novinu, odnosno od februara.

Ipak, sve to ne znači da će biti lako doći do novca. Novac će moći zaraditi samo Twitter Blue ili Verified Organizations pretplatnici sa najmanje pet miliona reakcija na objave u posljednja tri mjeseca.