Twitter ograničava upotrebu 2FA metode

Autentifikacija za naloge na Twitter-u pomoću dva faktora koja je bazirana na SMS servisu (2FA) biće ograničena samo na pretplatnike Twitter Blue servisa.

Ova metoda zaštite naloga je specifična po tome što prilikom prijave na Twitter zahtijeva unošenje koda ili bezbjednosnog ključa kako bi korisnici bili sigurni da samo oni imaju pristup nalogu.

Iz Twitter-a su saopštili da je 2FA metoda, koja je bazirana na telefonskim brojevima, često zloupotrebljavana i da prijava pomoću SMS-a neće biti omogućena nalozima, osim ako nisu pretplatnici Twitter Blue-a.

Autentifikacija 2FA mogla se na platformi obaviti na tri načina: pomoću SMS, aplikacije za autentifikaciju ili bezbjednosnog ključa.

Svi oni koji nisu pretplatnici Blue-a, a prijavljeni su na 2FA SMS metod, mogu odabrati drugi način autentifikacije ili neki hardverski bezbjednosni ključ, do 20. marta ove godine.

U Twitter-u tvrde da alternativne metode zahtijevaju da fizički posjedujete metod autentifikacije i odličan su način da osigurate da je vaš nalog bezbjedan.

Njihov stav je da je SMS najmanje bezbijedan oblik 2FA i žele da motivišu ljude da se okrenu bezbjednijim načinima autentifikacije.

Međutim, osiguravanje dodatne bezbjednosti naloga nije previše popularno među korisnicima Twitter-a. Prema dostupnim podacima, samo 2,6% aktivnih naloga je omogućilo bar jedan oblik 2FA. Među tim procentom 74,4 odsto korisnika koristi SMS, 28,9 odsto aplikacije za autentifikaciju (28,9%), a 0,5 odsto bezbjednosne ključeve.