Twitter ima novi logo

Elon Musk je održao riječ i Twitter je zaista dobio novi logo.

Najpoznatija plava ptičica na svijetu je “odletjela”, a na njenom mjestu našao se znak “X”.

Kako mediji prenose, Musk je najavio i da će termin “tweeting” biti zamijenjen sa “ixing”, na šta će se vjerovatno malo teže naviknuti dugogodišnji korisnici ove mreže. Ipak, na mlađima svijet ostaje, pa nema sumnje da je ovaj tehnološki mag dobro procijenio situaciju prije uvođenja ovih velikih novina.

Novi logo – “X” već se našao ​​na verziji Twitter-a za računare, dok ljubitelji plave ptičice još mogu da je gledaju na pametnim telefonima. Ali ne zadugo, jer će uskoro potpuno nestati sa ove društvene mreže.

“Uskoro slijedi zbogom brendu Twitter i, postepeno, svim ptičicama”, poručio je Musk na popularnoj mreži.

Podsjećamo, Twitter je osnovan prije 17 godina, a nazvan je po cvrkutu ptica, dok je zaštitni znak mreže bila mala plava ptičica. Prema pisanju dizajnerske web stranice Creative Bloq, kompanija je tada simbol svijetloplave ptice kupila za samo 15 dolara.

Oni koji bolje poznaju lik i djelo Elona Muska znaju da je se znak X već godinama provlači kroz projekte na kojima je angažovan.

Između ostalog, podsjetićemo da je, sada već davne 1999. godine, bio je koosnivač internet bankarske usluge “X.com”, koja je godinu kasnije spojena sa Confinity Inc., te je ime promijenjeno u PayPal.