Twitter će omogućiti monetizaciju sadržaja

Twitter bi ove godine mogao da omogući opciju koja je za sada bila rezervisana samo za najveće video platforme.

U Twitter-u planiraju da omoguće monetizaciju sadržaja i razmatraju više načina kako da to urade.

Prvi eksperiment je valuta koja bi bila karakteristična za Twitter i zove se “coins“, a namijenjena je kreatorima sadržaja koji bi pomoću nje mogli više zaraditi na platformi.

Ovu novost uočila je i objavila Jane Wong koja prati novosti na Twitter-u i često objavljuje informacije o funkcijama koje su u probnoj fazi.

Posjetioci bi mogli da kupe novčiće koristeći Swipe, platformu za obradu plaćanja, tako što bi izabrali stavku menija “coins“. Nakon toga bi mogli da podrže one koji na Twitter-u objavljuju sadržaj koji im se sviđa tako što bi im dali “novčić”. Na Twitter-u već postoji alat koji “daje napojnice” (Tips) odnosno nagrađuje autore, a “coin” će biti samo produžetak/ekstenzija postojeće mogućnosti.

Druga stvar sa istim ciljem je “Awards” opcija, a ona bi trebalo da omogući da se “coinsi”, koji bi trebalo da budu podijeljeni na kategorije, koriste za kupovinu u aplikaciji.

Više informacija o tome šta će “coins” tačno značiti i kada će biti u funkciji još uvijek nije objavljeno iz Twittera.
Elon Musk je ranije napominjao kako istražuje načine pomoću kojih bi autori i kreatori sadržaja na Twitter-u bili nagrađeni.