Tvitovi mogu imati do 10.000 karaktera

Twitter Blue korisnici u SAD-u mogu da objavljuju tvitove od čak 10.000 karaktera.

Podsjećamo, za njih je ograničenje od 280 znakova u objavi postalo prošlost još od februara, kada im je omogućeno da objavljuju tvitove do 4.000 karaktera.

Izgleda da to nije bilo dovoljno, te im je sada kompanija i više nego udvostručila traj broj, odnosno povećala ga do 10.000 znakova. Pored toga, Twitter podržava “bold” i “italic” formatiranje teksta, što korisnicima omogućava da tvitove učine preglednijim i da naglase dijelove koji su od posebne važnosti.

Iako brojka od 10.000 karaktera većini korisnika ove mreže zvuči pretjeranom, mediji prenose da je razlog za toliko pomjeranje ograničenja vjerovatno prilagođavanje ljudima koji žele da zarađuju od svojih objava.

Zanimljivo je da je Twitter rebrendirao opciju “Super Follows” u “Subscriptions”, dopuštajući korisnicima da po cijeni od 3, 5 i 10 dolara mjesečno naplaćuju ekskluzivni sadržaj, uz garanciju da neće uzimati ništa od njihove zarade u narednih 12 mjeseci. S obzirom na to da funkcija “Super Follows” nikada nije zaživjela, ostaje da se vidi hoće li “Subscriptions” proći bolje.

Kako navodi Engadget, povećavajući broj znakova za tvitove za Twitter Blue korisnike i omogućavajući im da objavljuju “višečasovne video snimke”, ova mreža pruža kreatorima više načina da zadrže pretplatnike na svom profilu.

Ukoliko to “upali”, Twitter će njihovo duže prisustvo na mreži iskoristiti za plasiranje oglasa, što je mogućnost za veću zaradu kompanije. Dakle, ništa nije slučajno.