Tumblr se vraća sa interfejsom koji liči n X

Tumblr zvanično uvodi novi izgled svog web pregledača nakon što je završeno testiranje sa odabranim korisnicima tokom proteklog mjeseca.

Novi navigacioni interfejs dosta podsjeća na X (Twitter), jer donosi navigacionu traku platforme sa lijeve strane. Novi izgled takođe stavlja dugme za kreiranje sadržaja na donju lijevu stranu ekrana, gdje se i na X-u nalazi takvo dugme.

U kompaniji kažu da su ovu promjenu napravili kako bi mrežu učinili što jednostavnijom za sve, da lakše razumiju i istražuju šta se dešava na Tumblr -u, bilo da su novi ili stari korisnici platforme.

“Kada smo ranije dodavali nešto novo na Tumblr, jednostavno bismo dodali novu ikonu u našu navigaciju sa malo objašnjenja”, napisao je Tumblr u svom blogu. “Ispostavilo se da niko ne voli da pritisne dugme kada ne zna šta ono radi. Tako da sada, gdje god ima prostora, navigacija uključuje i tekstualne oznake. Otkad smo ih dodali, primijetili smo da više korosnika istražuje prethodno ‘zaboravljene’ dijelove Tumblr-a.”

U Tumblr-u navode da su otvoreni za povratne informacije korisnika tokom faze testiranja i već su uveli neke izmjene za novi izgled. Ove promjene uključuju vraćanje podstranica sa podešavanjima (Nalog, Kontrolna tabla, itd.) na desnoj strani stranice sa podešavanjima umjesto da budu kao do sada unutar šire stavke u navigaciji sa lijeve strane.