Triler “Bez kompromisa” na Superstar TV

“Bez kompromisa” (u originalu “Blitz”) je britanski akcioni triler snimljen 2011. godine, koji na kanalu Superstar TV možete pogledati u petak (2. jun) od 22.05.

Film je režirao Elliott Lester, a scenario je napisao Nathan Parker. Baziran je na istoimenom romanu Kena Bruena. Glavne uloge tumače Jason Statham, Paddy Considine, Aidan Gillen i David Morrissey.

Radnja filma prati detektiva Toma Branta (Jason Statham) koji pokušava uhvatiti serijskog ubicu poznatog kao “Blitz” (Aidan Gillen). Branton je ekscentrični, nasilni policajac koji se suočava s pritiskom medija dok pokušava riješiti ovaj slučaj. Uz pomoć inspektora Portera (Paddy Considine), Branton se upušta u opasnu potjeru za ubicom, suočavajući se s korumpiranim policajcima i izazovima na svakom koraku.

Dok se traga za “Blitzom”, Branton se suočava i sa svojim ličnim demonima i traumama, otkrivajući neke neočekivane tajne iz svog prošlog života. Film donosi napetu atmosferu, dinamične akcione scene i iznenađujuće obrte.

Jason Statham briljira u ulozi detektiva Toma Branta, prikazujući njegovu surovost i odlučnost. Paddy Considine pruža odličnu podršku kao inspektor Porter Nash, dok Aidan Gillen daje zastrašujuću interpretaciju serijskog ubice “Blitza”. Reditelj Elliott Lester uspješno stvara atmosferu napetosti i neizvjesnosti, kombinujući akciju i karakterne trenutke.

“Bez kompromisa” je uzbudljiv i adrenalinski film koji će vas držati prikovane uz TV ekran. Sa sjajnim glumačkim izvedbama i dinamičnom radnjom, film je pravi izbor za ljubitelje akcionih trilera.