Tri Samsung telefona dobiće poboljšane kamere

Već je poznato da novi Samsung Galaxy S23 Ultra ne donosi previše izmjena u odnosu na svog prethodnika. Isto važi i za druge telefone iz ove serije koji će biti predstavljeni.

Kako javljaju pouzdani insajderi, Samsung Galaxy S23 i Galaxy S23+ imaće iste ekrane, iste senzore kamera i isti kapacitet baterije kao i modeli iz aktuelne serije.

Ovo je prilično iznenađujuća odluka kompanije Samsung, pa tako ispada da je najveći adut sa kojim izlaze na tržište nova kamera sa rezolucijom od 200 MP koja dolazi za model S23 Ultra.

Primarna kamera će imati ISOCELL HP2 senzor uz onaj sa 3x optičkim i 10x optičkim zumom i ultraširokougaonim senzorom, pa će broj kamera na poleđini ostati četiri.

Takođe, novina ovog modela će biti skener otiska prsta, koji će unutar ekrana imati dodatni povećani Qualcomm 3D Sonic Max senzor za skeniranje. Ovaj senzor će moći da aktivira neke opcije automatski u zavisnosti od skeniranih otisaka prstiju, kao i da skenira do dva otiska prsta istovremeno za još veću bezbjednost uređaja. Na ovaj način ćete otvarati skrivene foldere ili neke opcije telefona.

Još značajnije je pitanje procesora, i prema navodima na specijalizovanim sajtovima, čipset će biti Snapdragon 8 Gen 2, što znači da Samsung odustaje od svog procesora Exynos.

Ista stvar se očekuje i kod druga dva pominjana modela, s tim da je kod novog čipseta fokus na energetskoj efikasnosti više nego na performansama. Ali, i to je dosta dobro jer snage neće nedostajati, a više energije u bateriji je uvijek bolje.