Treća generacija preklopnog Motorola telefona stiže u junu

Sklopivi pametni telefon Motorola Razr 3 do kupaca stiže idućeg mjeseca. 

Evan Blass, popularni tipster sa Twitter-a, objavio je njegove fotografije, a prvo nam je zapalo za oko to da uređaj nema prepoznatljivu „bradu“. Kockastim izgledom, sa dvije kamere na prednjoj strani, najviše podsjeća na popularni Samsung-ov telefon Galaxy Z Flip 3.

Kako Blass otkriva, Razr 3 će posjedovati FHD+ preklopni ekran, sa selfie kamerom od 32 MP. Na zadnjoj strani smješteni su glavna kamera od 50 MP (f/1.8) i senzor od 13 MP za ultraširoke i makro fotografije.

Novi Motorola-in telefon trebalo bi da ima do 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije, a sudeći prema najavama imaće dvije verzije – jednu sa Snapdragon 8 Gen 1 procesorom, a drugu sa još snažnijim procesorom koji još nije predstavljen.

Kako tipster otkriva, ovaj telefon, koji se razvija pod kodnim imenom Maven, senzor za otisak prsta ima u tipci za uključivanje i isključivanje. Pretpostavlja se da se ta tipka nalazi na bočnoj strani uređaja. Nije poznato koliko će novi Razr koštati, a stručnjaci podsjećaju da su prethodna dva modela koštala 1.499 i 1.399 dolara.

S obzirom na to da novi uređaj izgleda još modernije i da posjeduje jako dobre karakteristike, očekuje se da će biti popularniji od svojih prethodnika.