Top 5 gostovanja poznatih ličnosti u seriji “Prijatelji”

Sve sezone kultne serije dostupne su u HBO videoteci u okviru m:tel IPTV-ja

Poznate ličnosti su redovno gostovale u jednoj od najpopularnijih humorističkih serija svih vremena, a u nastavku izdvajamo neka od gostovanja koja prate najzabavnije anegdote hit sitkoma “Prijatelji”. Budući da je svih 10 sezona ove kultne serije dostupno u HBO videoteci u okviru m:tel IPTV-ja, vrijeme je da napravite savršen plan za bindžovanje tokom predstojećih praznika.

1. ROBIN VILIJAMS I BILI KRISTAL (3. SEZONA)

Scena: Prijatelji kao i obično sjede u “Central Perk” kafiću i Monika taman započinje priču, kada se dva neobična muškarca (Vilijams i Kristal) uguraju pored njih na kauč. Vilijams tužno priča o tome kako misli da ga žena vara, i to sa svojim ginekologom. Monika odustaje od svoje priče, shvativši da je zanimljivije slušati razgovor neznanaca. Ima pravo, jer se za nekoliko trenutaka ispostavlja da je lik kojeg igra Kristal upravo taj sa kojim žena vara Vilijamsovog lika, tako da ovaj dramatično napušta kafić.

Anegdota: Vilijams i Kristal su bili dobri prijatelji, a u to vrijeme su radili zajedno na filmu čije snimanje se odvijalo u istom studiju kao i serija. Dvojica komičara zalutala su na set “Prijatelja”, gdje su ih scenaristi ubijedili da snime kratku gostujuću scenu. Scena je bila u cjelosti improvizovana, snimljena tog istog dana.

2. FREDI PRINC DŽUNIOR (9. SEZONA)

Scena: Ros ne može da prihvati da tradicionalno ženski posao bebisiterke obavlja muškarac, pa uporno želi da se riješi bebisitera Sendija, koliko god da je savršen za tu poziciju. Sendi prihvata odluku, ali prije odlaska pomogne Rosu da otkrije zašto je pružao otpor.

Anegdota: Prvobitno je planirano da Tom Henks igra bebisitera, ali je morao da odustane zbog produženog snimanja. Tada je agent javio Frediju Princu Džunioru da postoji prilika da gostuje u epizodi “Prijatelja”, uz to da je snimanje već sljedećeg dana. To je malo poljuljalo glumca, ali nije dozvolio sebi da paniči. Ne samo da je naučio tekst, već je savladao sviranje pjesme na flauti bez ikakvog prethodnog iskustva na takvim instrumentima.

3. BRUS VILIS (6. SEZONA)

Scena: Teško je izdvojiti samo jedan trenutak, jer je Vilis bio sjajan u ulozi zabrinutog oca Rosove daleko mlađe djevojke Elizabet. On počinje da se zabavlja sa Rejčel i ta veza ga od mrzovoljnog čovjeka pretvara u plačljivca. Najpoznatija scena je možda ipak ona gdje Pol, kojeg igra Vilis, pokušava da dokaže svoju muževnost režanjem i pokazivanjem bicepsa pred ogledalom, čemu svjedoči Ros sakriven ispod kreveta.

Anegdota: Postoji priča da su Metju Peri, koji igra Čendlera u seriji, i Brus Vilis napravili opkladu tokom snimanja filma “Ubica mekog srca”. Vilis je navodno izgubio i nakon toga prihvatio ulogu Pola, koja mu je donijela “Emi” nagradu. Honorar od ovog gostovanja donirao je u dobrotvone svrhe.

4. ČARLI ŠIN (2. SEZONA)

Scena: Fibi se viđa sa mornarom Rajanom, koji konačno stiže na obalu. Njih dvoje jedva čekaju da ponovo budu zajedno, ali ona iznenada dobija boginje. Ipak, ni to ga ne sprečava da je poljubi, što njihov dugo iščekivani romantični vikend isupnjava češanjem.

Anegdota: Čarli Šin nije navikao da snima pred publikom u studiju i imao je tremu, tako da su autori serije rekli publici koja je sjedila u studiju da im je potrebna tehnička pauza, tokom koje je glumca ohrabrio njegov brat Emilio Estevez. Nakon toga je Šin uživao u snimanju i zapamtio rad na seriji kao odlično iskustvo.

5.DENI DEVITO (10. SEZONA)

Scena: Monika i Rejčel organizuju djevojačko veče za Fibi, za koje se ispostavlja da je mirnije od očekivanog. Mlada ne može da zamisli žurku bez stripera, tako da njene prijateljice pokušavaju da ga pronađu. Ipak, u posljednjem trenutku nemaju veliki izbor, pa se na žurci pojavljuje punački sredovječni muškarac kojeg igra Devito.

Anegdota: Dženifer Aniston, koja igra Rejčel, u to vrijeme je bila komšinica Denija Devita. Pitala ga je da li želi da gostuje u seriji, a on je oduševljeno prihvatio i kasnije rekao da je bio spreman da skine još više odjeće, ali su autori serije smatrali da je scena već dovoljno moćna.

 

U ovoj kultnoj seriji se tokom godina pojavilo još mnogo velikih glumačkih zvijezda, među kojima su i Bred Pit, Ris Viderspun, Suzan Sarandon, Džordž Kluni, Pol Rad, Šon Pen, Ben Stiler, Vinona Rajder i Džulija Roberts.

Svih 236 epizoda serije dostupno je u HBO videoteci u okviru m:tel IPTV-ja, pa praznici već mogu da počnu!