Tinder uvodi AI za traženje srodne duše

Popularni servis za upoznavanje, Tinder, uvodi vještačku inteligenciju kako bi olakšao korisnicima odabir najbolje profilne fotografije.

Mnogi korisnici se suočavaju s izazovom biranja privlačne fotografije za svoj profil. Uz novi alat zasnovan na AI, korisnici će moći jednostavno dodati vještačku inteligenciju u svoj album fotografija na telefonu, a AI će automatski izabrati pet slika koje će najbolje predstaviti korisnike.

Ova inicijativa ima za cilj da smanji stres povezan s izborom fotografija za profil, pružajući korisnicima najbolje moguće preporuke.

Bernard Kim, izvršni direktor Match Group-a, kompanije koja je vlasnik Tindera, izjavio je da vjeruje da vještačka inteligencija može poboljšati kreiranje profila na efikasniji način, ističući korisničke ličnosti u najboljem svjetlu.

Osim olakšanja prilikom odabira profilne slike, Tinder planira dalje koristiti AI kako bi unaprijedio iskustvo korisnika. Cilj je prikazati autentičan sadržaj relevantnim korisnicima, smanjujući neželjene svajpove. Ovo je dio sveopšteg trenda korišćenja vještačke inteligencije u različitim sferama tehnologije i komunikacije.

Tinder namjerava proširiti primjenu vještačke inteligencije i na pisanje biografija za profile, koristeći generativnu AI. Ova opcija će korisnicima omogućiti personalizovan tekst zasnovan na njihovim interesima i željama.

Stručnjaci, takođe, ukazuju na potencijalne opasnosti korišćenja tehnologije, uključujući mogućnost zloupotrebe vještačke inteligencije za stvaranje lažnih profila i bezbjednosne rizike.