Tinder dobija nove bezbjednosne funkcije

Najpopularnija aplikacija za dejting kreirala je nove funkcije koje bi trebalo da korisnicima olakšaju kontrolu nad komunikacijom sa drugima.

Šta je novo na Tinder-u?

Uvedena je nova funkcija pod nazivom “Inkognito režim” koja bi trebalo da pruža veću anonimnost nego potpuno sakrivanje profila. Omogućiće korisnicima da kontrolišu ko može da vidi njihove aktivnosti i interakcije sa drugim profilima na Tinder-u. Korisnici u inkognito režimu će i dalje moći da kliknu Like ili Nope u interakciji sa profilima, ali u svojim preporukama vidjeće ih samo oni kojima su se svidjeli (“koji su lajknuli”).

Inkognito režim je dostupan za Tinder+, Gold i Premium članove.

Rori Kozol, potpredsjednik Tinder-a za proizvode i integritet kaže da su željeli da naprave funkciju koja omogućava ljudima da sakriju svoj profil, ali da i dalje mogu da vide ostale i budu vidiljivi onima kojima se dopadaju.

Druga novost je funkcija “Blokiraj profil” koja omogućava korisnicima da blokiraju one koje ne žele da vide na aplikaciji. U Tinder-u smatraju da je to zgodan način da izbjegnete da na aplikaciji za upoznavanja vidite šefa ili bivšeg partnera.

Poruke koje smatrate uvredljivim ili prijetećim možete prijaviti pomoću nove opcije “Long Press Reporting” tako što pritisnete i zadržite na spornoj poruci. Na osnovu toga aktiviraće se prijava koja će odmah biti provjerena. Aplikacija je ažurirala svoje automatske opcije za pitanja i prijave kako bi lakše prikupila što više poruka koje su potencijalno štetne.

“Are You Sure/Da li ste sigurni” će se pojavljivati prije nego što se poruka pošalje, a “Da li vam ovo smeta/Does This Bother You” za primljene poruke.

Tinder pokreće i kampanju pod nazivom Green Flags, koja će reklamirati bezbjednosne funkcije koje korisnici sada imaju na raspolaganju kao nastavak kampanje Match Group, koja dostavlja poruke i e-mail obavještenja u kojima se korisnicima savjetuje kako da spriječe da budu žrtve prevare na mreži.