TikTok sprema premium uslugu bez reklama

Korisnici TikTok-a koje “nerviraju” oglasi mogli bi uskoro odahnuti, jer platforma testira mjesečnu pretplatu bez reklama.

Većina korisnika društvenih mreža bi najradije potpuno izbjegla reklame, ali nažalost kompanije koje stoje iza tih platformi i same ističu da im je takav sadržaj neophodan za opstanak. Ipak, traže način da udovolje bar onim korisnicima koji su spremni da plate da im se oglasi ne prikazuju.

Mediji prenose da TikTok testira novu mjesečnu pretplatu po cijeni od 4,99 dolara mjesečno, na engleskom govornom području van Sjedinjenih Američkih Država. Za sada nije poznato koje su zemlje u pitanju.

Navodno test nije širokog opsega, a nije poznato da li će biti proširen na nova područja, niti da li će na kraju ta opcija zaživjeti.

Podsjećamo, kompanija Meta, u čijem su vlasništvu mreže Facebook, Instagram i WhatsApp, sprema sličnu uslugu za prostor Starog kontinenta, dok YouTube i X već korisnicima nude mogućnosti da plate da im se prikazuje manje oglasa ili da ih uopšte ne bude.