TikTok olakšava komunikaciju

Ažuriranje TikTok-a donosi nekoliko novina, uključujući poboljšanja za grupne razgovore.

TikTok je najavio novu verziju direktnih poruka koja sada uključuje i grupne chatove, što je bila veoma tražena funkcija od strane korisnika.

Kompanija ByteDance, vlasnik TikTok-a, objavila je da grupni razgovori još nisu dostupni svuda, ali oni koji imaju pristup mogu da učestvuju u chatovima u kojima se nalaze do 32 osobe i isprobaju novu opciju.

Postoji nekoliko načina za pokretanje grupnog razgovora. Možete to učiniti iz inboxa tako što ćete pritisnuti dugme Chat na vrhu ekrana ili odabrati ime u listi poruka, a zatim “More options…” i izabrati prijatelje koje želite da uključite u razgovor prije nego što pritisnete “Start group chat”.

Drugi način je dijeljenje objave sa više osoba. Kada imate video koji želite da podijelite sa više ljudi, pritisnite dugme Share, a zatim izaberite “Create group chat”. Poslije toga odaberite prijatelje kojima želite da pošaljete sadržaj i započnite razgovor, i to je to – grupni chat je kreiran.

Pored toga, TikTok u novom ažuriranju donosi unaprijeđene stikere za direktne poruke. Ova opcija omogućava korisnicima da komuniciraju na vizuelno bogatiji način. Takođe je moguće kreirati i dodavati prilagođene stikere koje svi mogu koristiti.