Tiho se pojavila i donosi mnogo – Nokia G11

Nokia G11 je objavljena bez velike, formalne najave – samo se pojavila na web stranici kompanije. Ali, činjenica je da donosi mnogo…

Ovaj model radi na Unisoc T606 čipsetu, sa 3 GB RAM-a i 32 GB skladišnog prostora. Telefon ima micro SD slot za dodatnih 512 GB prostora. Telefon se isporučuje sa prošlogodišnjim Android 11 OS, uz tri godine bezbjednosnih ažuriranja.

Ekran ima 6,5 inča, au pitanju je LCD panel sa HD+ rezolucijom, brzinom osvježavanja od 90 Hz i stopom uzorkovanja dodira od 180 Hz.

Kapljica koja se nalazi na vrhu ekrana u sebi krije prednju kameru sa senzorom od 8 MP, dok su na zadnjoj strani, u zaobljenom pravougaonom izrezu, tri senzora kamere – glavni od 13 MP, senzor za dubinu od 2 MP, koliko ima i makro senzor.

Ipak, glavna karakteristika ovog telefona je baterija od 5.050 mAh sa podrškom za punjenje od 18 W, za koju iz kompanije tvrde da će trajati do tri dana. Kako dolazi s adapterom od 10 W, za brzo punjenje ćete morati nabaviti drugi punjač.

Telefon ima skener otiska prsta, pozicioniran na desnoj bočnoj strani, a tu je i podrška za otključavanje telefona licem. Tu su i dual SIM, 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS, NFC, USB-Type C, ali i 3.5 mm priključak za slušalice.

Zaštitna maska je izrađena od recikliranih materijala, a i reciklirati se može nakon upotrebe.

Cijena telefona je 159 evra u Evropi, a dolazi u bojama ledono plava i ugljeno siva.