ThinkReality A3 – nove Lenovo prilagodljive pametne naočare

Lenovo je na sajmu CES 2021 predstavio nove pametne ThinkRealityA3 naočare koje predstavljaju pravo osvježenje u poslovnom svijetu.

Ove prilagodljive naočare odlikuju izuzetna prilagodljivost i mala težina, kao i mogućnost kreiranja radnog okruženja gdje god se nalazite.

Osnovni pokretač je Qualcomm Snapdragon XR1 Platform, koji omogućava visok kvalitet karakteristika, a stereoskopski 1080p displeji korisnicima obezbjeđuje uvid u čak pet virtuelnih ekrana koji su optimizovani i usklađeni sa Lenovo ThinkPad laptopima i radnim mobilnim stranicama Intel i AMD Ryzen procesora.

ThinkRealityA3 naočare, zahvaljujući dvostrukoj fish-eye kameri, pružaju i mogućnost aktivnosti praćenja, a RGB kamera od 8MP nudi 1080p video opciju za daljinsku upotrebu.

Njihov dizajn omogućava povezivanje sa ličnim računarima i sa Motorola telefonima preko USB-C kabla, a postoji mogućnost da se, dodatnim industrijskim ramovima, osposobe za upotrebu izloženu izdržljivijim okolnostima.

Rješavanje AR zadataka bez upotrebe ruku i 3D vizualizacija su još neke važne prednosti ovih prenosivih, udobnih naočara. Budući da su dizajnirane i osmišljene da olakšaju kompleksno obavljanje zadataka u različitim sferama poslovnog života, nema sumnje da će njihovi korisnici odmah prepoznati benefite njihove upotrebe.

ThinkRealityA3 naočare na svjetskom tržištu možemo očekivati sredinom 2021. godine. Iako cijena još uvijek nije poznata, veoma je izvjesno da će poslovni korisnici investirati u ovaj novi i svestrani proizvod kompanije Lenovo.