Test pokazao da je Galaxy Z Flip5 iznenađujuće otporan

Kada je promovisao Galaxy Z Flip5, Samsung je tvrdio da njegova šarka može da izdrži 200.000 sklapanja. YouTuber koji ga je temeljno testirao kaže da može da izdrži i više.

YouTuber Mrkeybrd se baš potrudio, pa je Galaxy Z Flip5 preklopio i rasklopio 401.146 puta, i tek nakon toga je šarka ovog uređaja postala neupotrebljiva.

Naravno, ovo nije bilo industrijsko ili naučno testiranje, ali je prilično približno onome sa čim se telefon susreće u uslovima stvarnog korištenja. YouTuber je pažljivo mijenjao silu i brzinu pri svakom otvaranju i zatvaranju telefona, simulirajući različite scenarije. Značajno je napomenuti da ovakav pristup nije bio prisutan u testiranju koje je Samsung obavljao uz pomoć robota.

Ovo je ohrabrenje za korisnike ovog telefona te one koji se još dvoume da li je to ono što će zadovoljiti njihove potrebe, jer je rezultat bolji od onog što je proizvođač najavio. To nije uvijek slučaj, zapravo kod nekih drugih uređaja rezultat je daleko slabiji od onog što najavljuje proizvođač.