Tesla televizori: Kako idealno pozicionirati uređaj

Kako idealno pozicionirati TV uređaj u svom dobu, pitanje je koje sigurno svako s vremena na vrijeme sebi postavi.

I za to ima rješenje, tačnije, postoje savjeti koji će vam olakšati ovu nedoumicu.

Za početak, ukoliko ste neodlučni koji TV uređaj izabrati, odnosno kojeg proizvođača – preporučujemo Tesla televizore. U m:tel ponudi možete pronaći modele različitih dimenzija, funkcionalnosti, ali ono najvažnije – kvalitet slike na svakom televizoru je besprijekoran.

Da ne biste pogriješili prilikom izbora mjesta gdje ćete postaviti televizor, potrebno je da vodite računa o nekoliko bitnih stvari.

Prvo, uređaj treba da postavite naspram mjesta sa kojeg ćete gledati sadržaje, a još važnije je da televizor bude postavljen u visini očiju – između 90 i 115 cm od poda.

Kada već govorimo o Tesla televizorima, njih je moguće postaviti u različitim varijantama – na zid ili policu, al i u ormar. Pri tom, uz visinu treba da razmišljate i o minimalnoj udaljenosti koja je potrebna između televizora i vas kao korisnika, kao i o veličini ekrana. Sve to vam je olakšano pregledom vrijednosti u tabeli ispod.

Foto: Tesla.info

Takođe, pri pozicioniranju televizora, pazite da ge ne postavite u blizini prozora, jer zbog refleksije svjetlosti ponekad imamo nejasnu sliku i zvuk.

Važna je i veličina prostorije u kojoj postavljate uređaj. Ukoliko je u pitanju manja kvadratura, značajan je trik sa postavkom uređaja na zid – ako želite televizor većih dimenzija, jednostavno ga postavite na zid i tako stvorite više prostora.

Razne su mogućnosti kombinovanja sa ostatkom namještaja, a tu vam, ukoliko niste sigurni u ispravnost izbora ili nedovoljno vični uređenju prostora, mogu pomoći dizajneri enterijera.

U svakom slučaju, izaberite svoj model Tesla televizora iz m:tel ponude, primijenite naše savjete, a najbolji sadržaji na m:tel IPTV-ju već čekaju. Uživanje je zagarantovano!