Teme i pozadine za WhatsApp pozive

WhatsApp je, uvodeći nove opcije kao što su teme i filteri za video pozive, napravio veliki iskorak u nadoknađivanju razlike u odnosu na druge aplikacije za video pozive

Ove funkcije omogućavaju korisnicima da zamagle pozadinu ili se „premjeste“ u virtuelne okoline, kao što su kancelarija, plaža ili zalazak sunca, čime postaje lakše sakriti ne tako urednu pozadinu ili druge distrakcije.

Pored toga, WhatsApp je dodao filtere koji mijenjaju tonove slike, poput warm, cool, black and white, dreamy i fisheye, dajući korisnicima više mogućnosti za prilagođavanje izgleda tokom video poziva. Opcije kao što su Touch Up, za uljepšavanje izgleda, i Low Light, za poboljšanje kvaliteta videa u slabom osvjetljenju, dodatno unapređuju iskustvo video poziva.

Da biste pristupili ovim opcijama, tokom video poziva jednostavno izaberite ikone efekata u gornjem desnom uglu ekrana i odaberite željeni filter ili pozadinu. Ukoliko ih trenutno ne uspijevate pronaći, ovi efekti biće dostupni svim korisnicima u narednim sedmicama.