Telegram uveo novi dizajn poziva

Kompanija Telegram je nedavno objavila inovacije koje su namijenjene poboljšanju kvaliteta razgovora na njihovoj istoimenoj platformi.

Prema informacijama koje su stigle iz kompanije, ove promjene uključuju potpuno novi dizajn poziva i fascinantne animacije, za koje se očekuje da premaše konkurentske aplikacije.

Jedna od značajnih novina je dinamična promjena pozadina tokom razgovora na osnovu statusa poziva. Na primjer, pozadina će se prilagođavati zavisno o tome da li je telefon u fazi zvona, trajanja poziva ili završetka razgovora. Ovaj inovativni pristup pruža korisnicima dodatnu vizuelnu dimenziju tokom korištenja platforme.

Novi interfejs Telegram-a optimizovan je kako bi zahtijevao manje resursa u poređenju s prethodnim verzijama, čiji je rezultat efikasnije korištenje baterije i bolji rad na starijim uređajima. Ova promjena ima za cilj pružanje kvalitetnijeg korisničkog iskustva i olakšavanje korištenja aplikacije svim korisnicima, bez obzira na model uređaja koji koriste.

Jedno od ključnih poboljšanja u Telegram-ovim razgovorima odnosi se na kvalitet zvuka tokom poziva. Kompanija ističe da će dalje raditi na poboljšanju ovog aspekta tokom 2024. godine, obećavajući korisnicima još bolje iskustvo u komunikaciji preko njihove platforme.

Pored tehničkih inovacija, Telegram uvodi i zabavnu animaciju “isparavanja” koja će biti dostupna korisnicima operativnih sistema iOS i Android. Ova animacija će se prikazivati svaki put kada korisnik obriše poruku, dodajući dodatni element zabave u svakodnevnu interakciju sa aplikacijom.