Telegram uveo brojne nove funkcije

Najnovijim ažuriranjima krajem prošle godine Telegram je dobio brojne nove funkcije i mogućnosti koje će korištenje aplikacije učiniti lakšim i zabavnijim.

Svi korisnici sada će lakše upravljati skladištem svojih podataka, moći će formatirati spojlere za medijski sadržaj poput videa i fotografija, a tu su i novi alati za crtanje i još štošta.

Do sada smo na Telegram-u mogli formatirati spojlere za tekst, a sada se mogućnost proširuje na fotografije i video snimke. Spojler se prikazuje kao traka preko zamagljenog sadržaja i sakriva ga sve dok korisnik ne klikne na vidi o čemu se radi.

Što se tiče upravljanja skladištem, sada je omogućeno korisnicima da u okviru privatnih četova, kanala ili grupa podese da se keširani podaci automatski uklanjaju.

Sekcija za crtanje na Telegram-u ima nove alate za blurovanje i precizno bojenje. Kada dodajete novu fotografiju ili video možete mijenjati pozadinu, font i veličinu slova, a novost su i prilagođeni emotikoni i za one koji nemaju Premijum pretplatu. Tu su i novi animirani ili interaktivni emodžiji koji se uključuju u razgovorima ( 🎅🎄☃️💅🗿🆒🤪).

Profilna fotografija vaših kontakata takođe se sada može podesiti i prilagoditi, a prikazivaće se samo vlasniku naloga. Svoju profilnu fotografiju sada možete podesiti da ne bude ista kao ona koja se prikazuje kontaktima.

Ažuriranja će biti dostupna za korisnike Androida i iOS verzije aplikacije.