Telegram omogućio slanje jednokratnih poruka

Popularna platforma za razmjenu poruka Telegram uvodi glasovne i video poruke koje nestaju nakon što ih jednom pogledate.

Aplikacija je krajem prošle godine predstavila ovu opciju za fotografije i video snimke, a sada je proširuje i na glasovne i video poruke.

Naime, korisnici mogu pritisnuti ikonicu mikrofona za početak snimanja, a zatim povući prema gore i dodirnuti ikonu “pogledaj jednom” kako bi primalac poruke mogao čuti glasovnu poruku ili pogledati video poruku samo jednom. Pored toga, Telegram uvodi mogućnost pauziranja i nastavka snimanja za glasovne i video poruke putem istog menija.

Takođe, moguće je podesiti u postavkama da vidite kada je primalac poruke vidio poruku, odnosno pročitao je, i to u privatnim chatovima “jedan na jedan”. Ukoliko ne želite da imate pristup takvim informacijama, ovu opciju možete isključiti.

Novina je i da Telegram Premium pretplatnici dobijaju brojne nove funkcije, među kojima su dozvole za privatne poruke. Oni mogu birati ko im prvi može poslati poruku. Mogu odabrati “Svi” ili “Moji kontakti i Premium korisnik”.