Telefonski pozivi na Android TV biće mogući

Android TV 14 uskoro bi mogao da učini vaš pametni televizor još funkcionalnijim, te bi na njemu mogli da primate i telefonske pozive.

Podrška za telefonske pozive stiže na novoj Google-ovoj beta verziji operativnog sistema. Podrška za pozive iz podržanih aplikacija na televizorima sada je moguća putem Android TV 14 beta 1, a korisnici obavještenja o dolaznim pozivima mogu vidjeti samo kada su prijavljeni na svoj lični profil.

To omogućava prelazak sa gledanja omiljenih emisija na odgovaranje na telefonske pozive. Osim tradicionalnih telefonskih poziva, podrška za telefonske pozive na Android TV-u otvara nove mogućnosti za video konferencije na velikom ekranu. Koristeći podržane aplikacije, korisnici mogu obavljati video pozive direktno sa svog Android TV-a, što omogućava većim grupama ili porodicama da se okupe oko televizora i vode interaktivne razgovore.

Uz podršku za pozive, Android TV 14 beta 1 donosi i druge ažurirane funkcionalnosti, kao što su HDR kontrole, funkcije upravljanja napajanjem i poboljšano upravljanje audio uređajima, što će obradovati korisnike koji manje preferiraju video konferencije na kauču.

OS ima postavku kvaliteta slike koja omogućava korisnicima da nametnu određeni HDR format ili SDR. Takođe, moguće je preklopiti režim energije između opcija “nisko, umjereno, visoko i neograničeno”, koje postepeno ograničavaju mrežne funkcije. Opcija prikaza dostupnih slušalica, uključujući Bluetooth audio uređaje, takođe se nalazi na kontrolnoj tabli Android TV 14, čime se omogućava jednostavnije uparivanje.