Telefoni iPhone 15 serije uskoro u ponudi kompanije m:tel

Kompanija Apple predstavila je željno iščekivanu iPhone 15 seriju pametnih telefona. Čine je četiri vrhunska modela – iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, a sjajna vijest je da će oni uskoro postati dio ponude kompanije m:tel.

Kao što se i očekuje od američkog giganta, koji je jedan od najvećih inovatora današnjice, novi pametni telefoni pomjeraju granice u mnogim segmentima.

iPhone 15 i iPhone 15 Plus

Ljubitelje telefona manjih dimenzija osvojiće standardni model iPhone 15, sa ekranom veličine 6,1 inča, dok je iPhone 15 Plus, sa ekranom od 6,7 inča, savršen za one koji radije biraju veće modele.

Oba uređaja posjeduju Super Retina XDR ekran, izuzetno ugodan za oči, savršen za čitanje, gledanje filmova, igranje igrica…

Što se tiče fizičkog izgleda, iPhone 15 i iPhone 15 Plus plijene pažnju još savremenijim dizajnom, sa novim zaobljenim ivicama na izdržljivom aluminijumskom kućištu. Biće dostupni u čak pet predivnih boja – ružičastoj, žutoj, zelenoj, plavoj i crnoj.

Na zadnjoj strani prekrivenoj teksturiranim mat završnim slojem, koji iPhone 15 i iPhone 15 Plus čini praktičnim i udobnim za korištenje i nošenje, smještena je moćna glavna kamera od 48 MP, koja korisnicima omogućava snimanje fantastičnih fotografija i video snimaka u svim uslovima.

Takođe, kod nove serije uređaja iskorak je vidljiv i prilikom snimanja portreta, jer oku kamere više ne može da promakne niti jedan detalj, čak ni pri slabijem osvjetljenju.

Uz A16 Bionic čip sa procesorom za obradu slika, stvaranje profesionalnih fotografija je lakše nego ikada.

Vlasnici ovih impresivnih telefona sigurno će provoditi sate i sate istražujući i koristeći njihove raskošne mogućnosti, zbog čega se kompanija pobrinula da i baterija bude na vrhunskom nivou. Između ostalog, tu je i Type-C port za punjenje, čime su ispoštovana evropska pravila.

iPhone 15 i iPhone 15 Plus modeli ove godine su bogatiji i za Dynamic island funkciju koja je prethodne godine bila rezervisana samo za Pro modele, a koja omogućava inovativan način interakcije sa važnim upozorenjima i aktivnostima.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max

Iako su telefoni iPhone 15 i iPhone 15 Plus ostvarenje sna i onih najzahtjevnijih korisnika, Apple je otišao korak dalje i najavio dva još impresivnija modela iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

O njihovoj moći dovoljno govori to da su nevjerovatne performanse “skrivene” iza snažnog titanijumskog okvira. Radi se o metalu budućnosti, neizostavnom u vazduhoplovstvu, izuzetno izdržljivom, a laganom, što ove uređaje čini najlakšim Pro modelima ikada.

Jedna od zanimljivih novina je dugme smješteno bočno, na lijevoj strani ovih telefona, koje se koristi kao “akciono dugme”, pomoću kojeg korisnici mogu da personalizuju svoje iPhone iskustvo, kako navode iz kompanije.

Još jedna od stavki u kojima se najbolje ogledaju unapređenja koja iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max donose su kamere.

Oba telefona posjeduju glavnu kameru od 48 megapiksela, ali je razlika u tome što iPhone 15 Pro Max posjeduje novi sistem periskop kamere i nevjerovatnu 5x optičku opciju zumiranja veličine 12 MP, dok je kod telefona iPhone 15 Pro prisutna 3x telefoto kamera od 12 MP.

“U prevodu” – snimci koje prave ove kamere prava su umjetnička djela. Profesionalne performanse obezbjeđuje novi, 10 % brži A17 Pro čip.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, čiji su ekrani dijagonale 6,1 inč, odnosno 6,7 inča, stižu u četiri nove boje – titan, bijeli titan, plavi titan i prirodni titan.

Naravno, to je samo mali djelić priče o ovim nevjerovatnim telefonima nove iPhone 15 serije, koje ćete imati priliku da kupite i u kompaniji m:tel.