Telefoni bez mane – Samsung Galaxy Z Flip i Fold 5 

Telefoni Samsung Galaxy Z Flip i Fold 5, koji su se ubrzo nakon lansiranja nametnuli kvalitetom i novitetima koje donose, dio su bogate m:tel ponude.

Najnovija tehnološka čuda južnokorejskog giganta donose unaprijeđeni Flex Hinge sistem šarki koji im omogućava da se savijaju i prilagođavaju potrebama korisnika.

Samsung Galaxy Z Flip 5, koji se savršenu uklapa u današnji stil života, ali i u svaki džep, može u potpunosti da zadovolji najzahtjevnije kupce, one kojima telefon ne služi samo za zabavu ili kao “modni detalj”.

Posjeduje veliki Flex Window spoljašnji ekran, čak 3,78 puta veći od onog koji ima njegov prethodnik, što je jako važno jer omogućava da više stvari obavljate bez potrebe za otvaranjem telefona.

Unutrašnji ekran, od 6,7 inča, takođe nudi vrhunski ugođaj sa stopom osvježavanja od 1 Hz do 120 Hz. Da telefon funkcionište besprijekorno zadužen je procesor Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, u kombinaciji sa 8 GB RAM-a i 256 GB ili 512 GB interne memorije.

I baterija kapaciteta 3700 mAh, sa podrškom za 25 W punjenje preko kabla i 15 W bežično punjenje, drži korak sa vama gdje god da se zaputite. Naravno, među stavkama koje ovaj telefon čini uređajem bez mane su provjereno dobre kamere,  identične onima na modelu Galaxy Z Flip 4.

Govoriti o Z Flip 5 modelu, a ne spomenuti njegovog “partnera” iz nove serije – smartfon Samsung Galaxy Z Fold 5, nije moguće, jer su oba savršena na svoj način.

Model Z Fold 5 nudi besprijekoran multitasking. Otvaranjem telefona na raspolaganju vam je veliki unutrašnji ekran dijagonale 7,6-inčna, rezolucije 2176 x 1812p i stope osvježavanja do 120 Hz, na kojem je sve prostrano, pregledno i oku ugodno. Spoljašnji ekran od 6,2 inča omogućava da telefon koristite jednom rukom i da na njemu brzo i lako završite sve zadatke ukoliko to situacija zahtijeva.

Galaxy Z Fold 5 moćan je i zbog toga što posjeduje dvije selfi kamere, koje su uvijek na visini zadatka, baš kao i glavna od 50 MP, zahvaljujući kojoj je svaka fotografija kao razglednica. I ovaj uređaj ima vrhunski procesor – Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy, te još veću bateriju nego Z Flip 5, kapaciteta 4400 mAh, što je samo po sebi impresivno.

Više informacija o ovim telefonima, koje u kompaniji m:tel možete platiti i na rate, možete pronaći na www.mtel.ba ili dobiti pozivom na broj 0800 50 000.