Telefone Galaxy S24 serije pokretaće Exynos 2400

Kompanija Samsung navodno planira vratiti Exynos procesore u svoje vodeće pametne telefone, a “led će probiti” sa serijom Galaxy S24.

Ako su tačne informacije koje prenose mediji, Galaxy S24 serija će stići sa procesorom Exynos 2400 u nekoliko regija van SAD-a.

Tipster @Tech_Reve navodi da bi Samsung mogao lansirati Galaxy S24 telefone sa Exynos 2400 procesorom u zemljama Evrope i jugoistočne Azije. S druge strane, modele namijenjene za američko tržište trebao bi pokretati Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 3 procesor, koji tek treba da bude predstavljen.

Mediji su ranije prenijeli glasine da će samo uređaj Galaxy S24 imati Exynos 2400 čipset u nekoliko regija, dok će se Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra prodavati samo sa Snapdragon 8 Gen 3 procesorom. Tvrdnje tipstera @Tech_Reve to demantuju. Prema informacijama kojima on raspolaže, i Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra trebali bi imati Exynos 2400.

Sve te informacije za sada su nezvanične, pa ih treba uzeti sa rezervom. Čak i ako se ostvare te najave, i na evropskom tržištu svi uređaji pomenute serije budu sa novim Exynos procesorom, to ne mora biti loša vijest. Qualcomm-ovi najnoviji procesori jesu vrhunski, ali ni ono što radi južnokorejski gigant nikada ne treba unaprijed potcijeniti.

Podsjećamo, vrhunske Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.