Telefon za multimedijalnu magiju: Alcatel 1S 2021

Model Alcatel 1S (2021) smatra se telefonom za multimedijalnu magiju, sa naglaskom na pružanje savršenog vizuelnog iskustva.  

Francuska kompanija je ovim modelom pokazala da dobar telefon ne mora nužno da bude skup. Pokreće ga čipset Mediatek Helio P22 MT6762D, dolazi sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, koje možete proširiti uz pomoć dodatne microSD kartice.

Ovaj smartfon podržava različite potrebe i stilove života, pa režim podijeljenog ekrana omogućava korisnicima da istovremeno uživaju u strimovanju, slanju e-pošte, razmjeni poruka i ćaskanju.

Sa AI algoritmima, kamera automatski prilagođava svoja podešavanja prilikom fotografisanja, predlaže filtere u realnom vremenu i opremljena je funkcijom praćenja lica koja pomaže korisnicima da uhvate savršeni portret.

Na zadnjoj strani ima tri moćne kamere, uključujući glavnu kameru sa 13 MP sa AI podrškom, objektiv dubine 2 MP i makro sočivo od 2 MP. Makro sočivo pomaže korisnicima da bez skupe opreme naprave delikatne fotografije izbliza, dok glavna kamera od 13MP radi sa PDAF sistemom brzog fokusa, omogućavajući korisnicima da snime glatke fotografije i portrete visoke rezolucije. Pored zadnjih kamera, prednji objektiv sa omogućenim HDR-om stvara savršene fotografije bez sjenki ili jakog svjetla.

Dijagonala ekrana je 6,52 inča, sa 88,5% odnosa ekrana i kućišta, a da bi se postiglo besprijekorno korisničko iskustvo radno područje ekrana se može podesiti na određenu veličinu.

Baterija od 4.000 mAh obećava dugotrajan rad, a tu je i energetski efikasan osmojezgreni procesor koji pokreće telefon.

Alcatel 1S (2021) podržava Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 2G, 3G i 4G. Uz Dual SIM tu su i otključavanje uz pomoć otiska prsta, kompas i FM radio. Njegova prednja strana je od stakla, dok su poleđina i okvir od plastike.

Ovaj model je dostupan u m:tel top ponudi, a možete birati između plave i crne boje.