Svečano otvorene Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini

m:tel ponosni prijatelj najljepše sportske priče za mlade.

U Novom Travniku, 13. juna, svečano su otvorene 13. Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, te je ovom prilikom organizovan i Dan sporta za 1.500 najmlađih osnovaca iz ovog grada.

Sportske igre mladih će se organizovati u 46 gradova BiH, učesnici će se takmičiti u 10 sportskih disciplina a veliko finale igara održaće se u Sarajevu od 4. do 6. jula ove godine. Ova sportsko-zabavna manifestacija ponudiće djeci i mladima fantastične sportske sadržaje, ali što je najvažnije, omogućiće im prostor i zdrav ambijent za druženje.

Kompanija m:tel ponosni je sponzor najvećih kulturnih i sportskih manifestacija te pruža prijateljsku podršku Sportskim igrama mladih koje su jedna od najljepših sportskih priča u Bosni i Hercegovini i regionu.

U ime kompanije m:tel na svečanom otvaranju Sportskih igara mladih učestvovao je izvršni direktor za prodaju, Milosav Parezanović. „Naša najveća nagrada jeste da vidimo što više mladih kako upoznaju lijepe strane sporta i da se sa radošću sjećaju trenutaka provedenih na ovim sportskim igrama. Iskrenim i prijateljskim pristupom podržavamo sve dobre ideje za razvoj najplemenitijih osobina mladih i nadamo se da će upravo te vrline ponijeti sa sobom u život i širiti ih dalje“, istakao je Parezanović.

Učesnike igara očekuje 100 dana takmičenja, druženja i zabave.

Neka igre počnu i neka se rađaju nova prijateljstva!