Svečano otvorena međunarodna ljetna škola komunikacionih tehnologija u Banjaluci

Najaktuelniji koncepti u savremenim komunikacionim mrežama i sistemima

U Biznis centru Integra juče je svečano otvorena ljetna škola IEEE-SPS/EURASIP Summer School 2022 pod nazivom “Data and Graph Driven Learning for Communications and  Signal Processing” koja će trajati do 9. septembra ove godine.

Ovaj jedinstven i prvi događaj ove vrste u našem regionu okupio je svjetski poznate predavače iz oblasti mašinskog učenja i vještačke inteligencije, sa primjenama u IoT mrežama, mobilnim mrežama nove generacije, edge computing rješenjima i iz drugih oblasti.

Učesnici ljetne škole imaće priliku da se upoznaju sa najaktuelnijim konceptima u savremenim komunikacionim mrežama i sistemima, ne samo u okviru teorijskih predavanja, već i eksperimentalnih sesija.

Ljetna škola je od izuzetnog značaja i za popularizaciju studija elektrotehnike i telekomunikacija i stoga je podržana od kompanije m:tel.

Organizatori ove škole su prof. dr Gordana Gardašević, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, prof. dr Danilo Mandić, Imperial College, London, i prof. dr Petar Đurić, Stony Brook University, SAD, a više informacija o događaju mogu se pronaći na stranici www.banjaluka2022school.ba.