Sve što treba da znate o Alcatel Joy Tab 2 tabletu

Dobre i povoljne tablete teško je pronaći i ako izuzmemo Amazon-ovu liniju Fire, većina ih ne impresionira. Alcatel Joy Tab 2 je ipak drugačiji.

Nije toliko moćan i ekran se ne ističe, ali je savršeno pogodan za osnovni tablet. Joy Tab 2 dobro se nosi sa osnovnim zadacima kao što su streaming i pregledavanje web-a, ima odlično trajanje baterije i povezuje se sa Metro-om putem T-Mobilea kroz LTE-a kada ste na putu.

Ekran je više za gledanje videa, nego za čitanje

Joy 2 ima dimenzije 8,2×5,0x0,3 inča, a na prednjoj strani dominira 8-inčni ekran sa debelim okvirom. Rezolucija doseže 1.280×800 piksela, ima stakleni ekran, a ne plastičnu ploču na kućištu, što boju čini malo živahnijom.

Ekran je svijetao, sa odgovarajućim uglovima gledanja. Primjetna je i pikselizacija, što nije neuobičajeno za tablete sa ovom rezolucijom, ​​a može uzrokovati umor očiju ako ga prvenstveno koristite za duža čitanja e-knjiga.

Na vrhu tableta pronaći ćete priključak za slušalice, USB-C priključak za punjenje i IR blaster. Lijepo je vidjeti USB-C priključak za punjenje, jer mnogi povoljniji tableti koriste zastarjele mikro-USB priključke. Sa lijeve strane nalazi se dio za SIM/microSD, a tipka za podešavanje glasnoće i tipka za uključivanje nalaze se na desnoj strani. Na dnu su rešetke sa dvostrukim zvučnicima, iako Joy Tab 2 ima samo jedan.

Zadnja strana tableta je crna plastika koju je lako držati. Kružni izrez fotoaparata nalazi se u gornjem lijevom uglu, a u sredini srebreni logotip Alcatel.

Trajnost je jednaka ostalim proračunskim tabletama. Joy 2 nema IP ocjenu, pa je malo vjerovatno da će izdržati slučajno polijevanje vodom ili uranjanje. Plastična zadnja strana vjerovatno može preživjeti manje kapi, ali je manje je vjerovatno da će stakleni ekrani proći bez oštećenja. Kao i uvijek najbolje je pronaći čvrstu masku, posebno ako će ga dijete koristiti.

Procesor MediaTek MT8766B i 3 GB RAM-a napajaju Joy Tab 2. Na ploči je 32 GB prostora za memoriju, od čega je 23 GB dostupno odmah. Pomoću MicroSD kartice možete dodati 256 GB više prostora.

Odličan je za osnovne zadatke, streaming video zapisa, skrolanje kroz društvene mreže i listanje e-knjiga. Dobro se snalazi sa starijim igrama poput Asphalt 8: Airborne, ali se bori sa hardverski zahtjevnijim igrama.

Baterija od 4.080 mAh dobro se snalazi prema standardima tablet računara početnog nivoa i može da izdrži više od četiri sata gledanja video sadržaja.

Kutija sadrži adapter snage 10 W i kabal USB-A-to-USB-C. Nedostaje brzo punjenje, a potrebno je oko 3 sata i 45 minuta da se baterija potpuno napuni.

Gozba za uši, a manje za oči

Za jeftini tablet sa jednim zvučnikom u donjem dijelu, Joy Tab 2 zvuči izuzetno dobro. Najveća glasnoća ide do 106 dB, ali čak ni pri najvećoj glasnoći nisu primjećena nikakva izobličenja.

 

Kada ga uključite, pronaći ćete dostupnu verziju Androida 10 Go Edition. To je lagana verzija Google-ovog OS koja je savršena za povoljne tablete.

Alcatel uključuje unaprijed učitani dječji način rada koji je zapravo koristan. Možete postaviti roditeljski nadzor, ograničiti vrijeme upotrebe aplikacije, postaviti podsjetnike na odmor kako biste izbjegli umor očiju, pa čak i spriječiti djecu da ga koriste dok se puni.