“Sve o dječaku” – film koji vrijedi pogledati više puta

Film “Sve o dječaku” (About a Boy) jedan je od onih koji ostavljaju snažan utisak čak i ako ih ne gledamo prvi put.

Sjajni Hju Grant u ovom ostvarenju iz 2002. godine briljira na jedan poseban način, možda čak i više nego u svojim najčuvenijim filmovima – “Četiri vjenčanja i sprovod” i “Dnevnik Bridžit Džons”. Mnogi smatraju da je ovo njegova najbolja uloga u karijeri.

Igrajući Vila Frimena, Hju Grant savršeno dočarava krizu identiteta koju proživljava jedan moderan muškarac koji se bori se da sačuva status i pogodnosti života neženje. Nespreman za stalne veze, on dolazi na ideju da glumi samohranog oca i viđa se sa samohranim majkama, vjerujući da će sa njima najlakše prekinuti romansu kada to poželi. Ipak, planove mu pomrsi jedan neobično zreli dvanaestogodišnjak Markus, koji je u većini stvari njegova sušta suprotnost.

Film je snimljen prema istoimenom bestseleru Nika Hornbija, jednog od najpopularnijih savremenih britanskih književnika.

Jedna od zanimljivosti vezanih za ovo ostvarenje je da je glavna uloga bila ponuđena Bredu Pitu, ali da ju je slavni glumac odbio jer je navodno smatrao da nije logično da neko atraktivan kao što je on u filmu mora da glumi samohranog oca da bi privukao žene. Ipak, njegov lik se pojavljuje u filmu, ali samo na fotografiji naslovnice časopisa “Esquire” koji Vil čita.

Ostale uloge tumače Nikolas Hoult, Toni Kolet, Rejčel Vajs…

Film možete pogledati na kanalu Superstar TV, (pozicija broj 6 u osnovnom m:tel IPTV paketu) u petak, 7. jula u terminu od 15.45, ili ga nakon toga pokrenite opcijom Gledaj propušteno.