Sve neobično o predstavljenom Nothing Phone (1) modelu

Dugo najavljivani pametni telefon Nothing Phone (1) konačno je predstavljen.

Radi se o smartphonu srednjeg ranga, koji će se u prodaji naći već krajem ove sedmice. Posjeduje 6,55-inčni OLED ekran, sa osvježavanjem od 120 Hz, a pokreće ga Qualcomm-ov procesor Snapdragon 778G+, što je pomalo iznenađujuće, s obzirom na to da su tipsteri najavljivali da bi to mogao biti Snapdragon 7 Gen 1.

Nothing Phone (1) je dostupan sa 128 ili 256 GB interne memorije i 8 GB RAM-a. Posjeduje tri kamere, od kojih su dvije na zadnjoj strani. Glavna, od 50 MP, je kompanije Sony. Objektiv, takođe od 50 MP, funkcioniše kao ultraširokougaoni, ali on je Samsung-ov – JN1.

Što se tiče prednje kamere, ona je rezolucije 16 MP i, kao i glavna kamera, dolazi iz kompanije Sony. Softver pokreće Nothing OS 1 operativni sistem, baziran na Androidu 12. Kao što je poznato, poleđinu uređaja, koji stiže u bijeloj i crnoj boji, krasi “Glyph“, LED diode koje mogu da svijetle sinhronizovano sa muzikom koja se pušta ili sa melodijama obavještenja ili zvona.

Baterija prvog pametnog telefona kompanije Nothing, čije je kućište izrađeno od recikliranog aluminijuma, je od 4.500 mAh, a uz nju ne dolazi punjač. Kako mediji prenose, on mora odvojeno da se kupi, a košta „nekoliko evra“. Iz kompanije navode da baterija može da izdrži 18 časova rada između dva punjenja. Zanimljivo je da će ovaj telefon umjesto optičkog ima ultrazvučni čitač otiska prsta.

Što se tiče cijene, standardna verzija ovog jedinstvenog telefona, prvog koji potpisuje Carl Pei, košta 469 evra, dok je za verziju sa više memorije potrebno izdvojiti 499 evra.