Sve je spremno za Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu

Dugogodišnje prijateljstvo KKK „Vrbas m:tel“ i kompanije m:tel se nastavlja.

ECA Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuuna divljim vodama za juniore i mlađe seniore do 23 godine, “Banja Luka-Vrbas 2022” održaće se od 25. do 28. avgusta u kanjonu Tijesno.

Organizatori ovog takmičenja iz Kajak-kanu kluba „Vrbas m:tel“ su na današnjoj konferenciji za novinare istakli da je sve spremno za početak i da očekuju takmičare iz 19 evropskih zemalja.

Direktor Kajak-kanu kluba “Vrbas m:tel” Nikola Stanković je podsjetio da su Banjaluka i kajakaški klub već 12 godina domaćini ovoga prvenstva, koje je postalo i neka vrsta tradicije.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je da je Kajak-kanu kluba „Vrbas m:tel“ bio odličan domaćin svih prethodnih godina i da je svako takmičenje evropskog ranga velika čast za organizatore, ali i za građane koji će imati priliku da prate velike sportske događaje.

“Osim sportskog segmenta, tu je i turistički segment, jer nam je cilj da svi sportisti koji posjete Republiku Srpsku i Banjaluku, u jednom trenutku požele da se vrate ovdje, ne samo kao sportisti, nego kao i turisti, jer imamo potencijal i imamo šta da ponudimo”, rekla je Davidovićeva.

Tehnički delegat Evropske kajakaške asocijacije Manuela Gaven se zahvalila organizatorima takmičenja, te dodala da od domaćeg tima očekuje dobre rezultate.

Savjetnik gradonačelnika za kulturu i socijalna pitanja Mirna Savić Banjac poželjela je dobrodošlicu takmičarima, te dodala da je takmičenje u kajaku i kanuu sportska manifestacija od interesa za Banjaluku.

Dugogodišnje prijateljstvo KKK „Vrbas m:tel“ i kompanije m:tel se nastavlja i ove godine.

“Čast mi je i zadovoljstvo, u ime kompanije m:tel, danas podeliti zadovoljstvo najave ovogodišnjeg takmičenja u okviru Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama sa svim prijateljima sporta, a naročito sa našim kajakašima i kanuistima.

Sama činjenica da je Banjaluka domaćin ovakvog prvenstva, te da u njemu učestvuju takmičari iz skoro 20 zemalja Evrope, ovaj grad stavlja u regionalni centar kajakaštva na divljim vodama.

Kompanija m:tel je ponosna na dugogodišnje prijateljstvo sa Kajak kanu klubom Vrbas, kao i takmičenjima koje on organizuje. I ove godine smo tu, da budemo podrška, da promovišemo prave vrednosti, da ugostimo naše takmičare u prelepom gradu na Vrbasu” – izjavio je izvršni direktor kompanije m:tel Milosav Parezanović koji je poželio mnogo uspjeha svim takmičarima.

Podsjetimo, kompanija m:tel tradicionalno pruža podršku Kajak-kanu kluba „Vrbas m:tel“ čije ime ponosno stoji uz ime kluba.