Šuška se da Realme GT Neo 5 dolazi sa žičanim punjenjem od 240 W

Realme planira da svoj novi uređaj GT Neo 5 lansira sa žičanim punjenjem snage 240 W.

Ako su tačne glasine Realme će preuzeti lidersku poziciju u ovom segmentu od Redmi-a. Novi Realme GT Neo bi trebalo da bude dostupan u dvije verzije, od kojih jedna ima bateriju od 4.600 mAh i podršku za punjenje od 240 W.

Ovo je nesumnjivo varijacija sistema punjenja od 240 W koji je Oppo demonstrirao još u februaru, i očigledno će ostati ekskluzivno ugrađen samo u Realme, bar neko vrijeme prije nego što se pojavi i na Oppo i OnePlus telefonima, piše GsmArena.

U drugoj verziji Realme GT Neo 5 imaće bateriju od 5.000 mAh i podršku za punjenje od „samo“ 150 W.

Oppo je već demonstrirao tehnologiju punjenja od 240 W koja je pokazala da se baterija od 4.500 mAh od nule do 100% napuni za devet minuta i to je vjerovatno rezultat koji bismo trebali očekivati da vidimo u GT Neo 5. Baterija je neznatno veća, a tehnologija je u međuvremenu unaprijeđena da postane još efikasnija.

Istini za volju, čak i ako to bude 10, a ne 9 minuta, vjerovatno niko neće biti razočaran jer takva brzina punjenja baterija još uvijek djeluje nevjerovatna, posebno imajući u vidu da je kod vodećih modela trenutne generacije uređaja, od Apple-a i Google-a potrebno skoro dva sata da se postigne ista stvar.

Oppo-v sistem od 150 W može da izdrži 1.600 ciklusa punjenja prije nego što baterija padne na 80% svog početnog kapaciteta. To je duplo više nego što možete očekivati od normalne baterije.

Zanimljivo, uprkos tome što je Realme povezan sa Oppo-om, tehnologija od 150 W u GT Neo 3 dolazi sa nižom garancijom – od 1.000 ciklusa punjenja prije nego što baterija padne na 80% svog početnog kapaciteta. To je i dalje za pohvalu, a ova razlika između brendova se vjerovatno odražava i na cijene njihovih uređaja.

Realme telefone možete pronaći u m:tel ponudi.