Stiže superbrzi punjač snage 240 W

Novi Realme uređaji mogli bi imati superbrzu tehnologiju punjenja snage 240 W.

Realme bi, prema glasinama, nove modele telefona trebalo da predstavi već ove nedjelje. Među specifikacijama i osobinama uređaja sa najviše iščekivanja se prati kako će izgledati i kakve mogućnosti će imati punjači.

Novi adapter dolazi sa oznakom SuperVOOC, do sada rezervisanom za punjače koje je pravila kompanija Oppo, sa kojom Realme dijeli isti razvojni tim, ali postoji mogućnost da Realme promijeni ime punjača.

Slabiji modeli Realme-a imaće nešto, uslovno rečeno, sporiji punjač, koji će imati snagu 150 W, a kako je objavila GSMArena, imaće bateriju kapaciteta 5.000 mAh.

Demo verzija tehnologije punjenja od 240 W prikazana je prošle godine na MWC sajmu u Barseloni. Prisutna publika mogla se uvjeriti da se pomoću ove tehnologije telefon napuni za 9 minuta.

Ovakva brzina postiže se pomoću dvije ćelije baterije koje zajedno imaju 4.600 mAh, a snaga punjača od 20 A/12 raspodjeljuje se na dva dijela i do svake ćelije stiže vrijednost od 10 V/24 A.

Najjači i najbrži punjač na tržištu trenutno je onaj koji dolazi uz Xiaomi Redmi Note 12 telefon sa snagom 210 W.
Očekuje se da Realme nadmaši ovu granicu, a to će se dogoditi kada novi Realme telefoni, tradicionalno, prvo budu predstavljeni u Kini.