Stiže nova Xiaomi serija

Xiaomi je najavio lansiranje nove linije telefona pod nazivom Redmi Turbo, koja će zauzeti svoje mjesto između postojećih K i Note linija.

Ova nova linija će se posebno fokusirati na pružanje visokih performansi. Prvi model u ovoj seriji će biti Redmi Turbo 3 telefon.

Tomas Vang, predsjednik brenda Redmi u vlasništvu Xiaomija, otkrio je ovu novost putem svoje objave na društvenoj mreži Weibo, objašnjavajući da Turbo linija ima za cilj da preoblikuje tržište srednje klase.

Izvor fotografije: Weibo/Thomas Wang

Dok će Redmi K telefoni ostati vodeći uređaji, Redmi Turbo serija će se pozicionirati ispod njih sa akcentom na performansama, dok će Redmi Note serija biti usredsređena na bolje kamere.

Prvi telefon nosi oznaku “3”, označavajući da je treći u Redmi portfelju koji teži pružanju sirovih performansi po pristupačnoj cijeni. Prethodno su lansirani Redmi Note 11T Pro i Redmi Note 12 Turbo.

Ova nova serija telefona dodatno će obogatiti Xiaomi ponudu, mada bi mogla dodatno zakomplikovati izbor, ali barem nećemo dobiti još jedan Redmi Note. Prethodna serija Redmi Note telefona imala je čak 18 različitih varijanti, dok je serija 12 imala 13 varijanti, koje su i dalje bile raznolike međusobno.

Podsjećamo, u m:tel ponudi možete pronaći vrhunske Xiaomi telefone i još ih platiti na rate, bez kamate. Više informacija potražite na www.mtel.ba.