Stiže nova funkcija za slanje slika na WhatsApp-u

Nakon najnovijih ažuriranja popularne mreže fotografije na WhatsApp-u one će sada moći da se šalju u većem kvalitetu.

Mnogi korisnici WhatsApp-a su frustrirani jer prilikom slanja fotografija drugim kontaktima one često budu pikselizovane (lošijeg kvaliteta), ali ovaj problem bi sada trebalo da bude prošlost.

Novost je objavio Mark Cuckerberg, CEO kompanije Meta, koji tvrdi da fotografije na WhatsApp-u sada možete slati u HD kvalitetu. On je podijelio i video u kojem je pojašnjeno kako nova funkcija radi.

Kada u WhatsApp-u i dodirnete kontakt u kojem želite da pošaljete HD fotografiju prvo dodirnete simbol “+” u donjem lijevom uglu ekrana, a zatim odaberite “Foto i video”.

Tu izaberete fotografiju koju želite da podijelite, a nova HD opciju biće ispisana na vrhu ekrana. Nakon odabira dodirnite ikonu plave strelice u donjem desnom uglu i fotografija će na taj način biti poslata u HD kvalitetu.

U WhatsApp-u kažu da će standardni kvalitet fotografije će i dalje biti podrazumijevana opcija za slanje fotografija, a ako primite fotografiju kada imate slab internet protok, možete odabrati da li želite da zadržite standardnu verziju ili da je nadogradite na HD.

Opcija bi trebalo da postane dostupna svim korisnicima u narednih nekoliko mjeseci, a uskoro će biti nadograđena i mogućnošću slanja HD videa.