Stiže Moto telefon sa selfie kamerom ispod ekrana

Očekuje se da će Motorola tokom decembra predstaviti dva nova pametna telefona, ali i model sa selfie kamerom ispod ekrana.

U pitanju su modeli Moto Edge S30 sa Snapdragon 888+ i Moto Edge X30 (Edge 30 Ultra na globalnoj sceni) sa Snapdragon 8 Gen1 čipsetom. Upravo potonji procesor izdvaja ne samo telefon Edge X30, već i samu Motorola-u, s obzirom da je u pitanju nedavno predstavljen Qualcomm-ov čip koji nije do sada implementitan u neki uređaj.

Prema informacijama koje su nedavno pricurila u javnost, treći telefonbi takođe mogao biti ekskluzivan. Radi se o posebnoj verziji Moto Edge X30 telefona sa prednjom kamerom ispod ekrana.

Trend UD selfie kamera je započeo prije godinu i po, kada je ZTE predstavio svoj model Axon 20, dok su Xiaomi i Samsung usvojili tehnologiju prošlog ljeta, u modelima Mix 4 i Galaxy Z Fold3.

Za sada nije poznat tačan naziv pomenutog Motorola telefona, odnosno da li će biti dio postojeće linije ili pionir u novoj seriji. Neki izvori nagovještavaju da bi njegov ekran mogao biti 1080p ili čak 1440p, a tehnologija je danas toliko evoluirala da neće biti problema sa pikselima na vrhu kamere.