Stiže li prenosivi PS5

Sony bi krajem 2023. trebao lansirati prenosivu verziju konzole PS5, nazvanu Play Station Q-Lite.

Sve glasnije su spekulacije da bi tako moglo biti, što je za ljubitelje igara jako dobra vijest. Prema posljednjim navodima Toma Hendersona, PlayStation Q-Lite mogao bi biti samo dodatak za PlayStation, a ne PS Vita 2.

Navodno bi mogao funkcionisati kao DualSense kontroler sa velikim ekranom, sa mogućnošću streamanja igara s PS5 koristeći Remote Play. Još uvijek nema pouzdanih informacija da bi Q-Lite mogao gejmerima pružiti mogućnost igranja igara nezavisno od Play Stationa 5. Uprkos tome što u kompaniji ćute o svemu vezanom za prenosivi PS5, mediji prenose da bi njegova cijena mogla iznositi od 200 do 250 dolara.

Henderson navodi da bi PlayStation Q-Lite mogao biti lansiran u posljednjem kvartalu ove godine, što potvrđuje njegove ranije navode da će on stići u novembru 2023.

Što se tiče izgleda, postoji velika vjerovatnoća da ovaj uređaj bude DualSense kontroler sa 8-inčnim LCD ekranom na dodir. Trebalo bi da omogući striming do 1080p u 60 FPS-a i brzi Wi-Fi 6E. Takođe, očekuje se da će on biti početak druge PS5 faze, koja donosi odvojenu disk jedinicu za PS5, bežične slušalice i Q-Lite, prenose mediji.

Kako saznaju od izvora bliskih kompaniji, Play Station Q-Lite bi trebalo da bude prenosiva verzija PS5 najsličnija Logitech-ovom G Cloud-u koji funkcioniše kao cloud striming platforma.