Stiže i Sony Xperia 5 IV

Japanski tehnološki džin Sony za septembar planira službenu premijeru modela Xperia 5 IV.

Novi uređaj je sertifikovan na FCC, a spisak karakteristika uređaja potvrđuje nekoliko ključnih, uključujući dimenzije telefona – on je 155,74 m.

Ljubitelji kompaktnih telefona će se radovati jer je malo kraći i uži od prošlogodišnjeg Xperia 5 III koji je iznosio 157 mm, odnosno 68 mm. Dijagonala ekrana na Xperia 5 IV je navedena na 153,5 mm, što je tačno 6,04 inča – malo kraće od 6,1-inčnog panela Xperia 5 III.

Sony Xperia 5 IV će takođe dobiti Wi-Fi 6 povezivanje i podršku za RFID pametne kartice koje se široko koriste u Japanu. To su sve informacije koje imamo za sada, ali treba očekivati da će se više detalja pojaviti u narednim nedeljama.

Ranije glasine sugerišu da će Xperia 5 IV pokretati Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 ili Snapdragon 8 Gen 1 čipset. Očekuje se da će ponoviti podešavanje kamere koju smo imali kod Xperia 5 III – što znači glavni senzor od 12 MP, telefoto modul od 12 MP i ultraširoki senzor od 12 MP.

Pored toga, Xperia 5 IV će imati USB-C konektor za punjenje i prenos podataka, kao i 3,5 mm priključak za slušalice. Liste takođe potvrđuju NFC povezivanje i bežično punjenje – nešto što nije viđeno na prethodna tri Xperia 5 modela.