Stiže i OPPO preklopni telefon

Sve više proizvođača pametnih telefona se odlučuje da ponude sklopivi uređaj, bilo da time daju proizvod koji se može smjestiti u manji džep ili uređaj koji rasklopljen postaje jedan osrednji tablet.

Razlika je u tome da li je linija preklopa postavljeno horizontalno ili vertikalno na uređaju. Po svemu sudeći, OPPO će uskoro predstaviti oba takva modela.

Kao predstavljanje šta su sve sposobni da naprave, oni su krajem 2020. pokazali prototip preklopnog uređaja koji su nazvali Find X, a krajem prošle godine se pojavio preklopni telefon pod nazivom OPPO Find N.

Razvoj ovog uređaja trajao je pet godina, a korisnici, doduše malobrojni, bili su zadovoljni. To je bilo ohrabrenje da se nastavi u smjeru razvoja preklopnih uređaja, pa se očekuje novi, a pojedini leaksteri objavljuju detalje o njemu.

Prema njima, novi sklopivi mobilni telefon kompanije OPPO imaće horizontalni preklop, i po tome će podsjećati na Motorola RAZR i Samsung Galaxy Z Flip uređaje. Za čipset je odabran Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+, a samim tim očekuje se da u cjenovnom rangu bude iznad 1.000 dolara.

I to je praktično sve od informacija koje se mogu dobiti. Kada će se pojaviti detaljnije informacije, renderi na kojim će se moći vidjeti kako telefon izgleda, i uopšte, šta će od karakteristika ponuditi publici – sve to ostaje nepoznato i traži strpljenje dok se tave informacije ne pojave.