Stigla nova opcija za poslovne korisnike Telegram-a

Sada biznis korisnici imaju mogućnost da integrišu Telegram kao dodatnu opciju za komunikaciju sa svojim klijentima, pružajući im još jedan kanal za brz i efikasan kontakt.

Svi postojeći nalozi na Telegram-u mogu se lako pretvoriti u biznis naloge, što otvara vrata raznovrsnim funkcijama koje olakšavaju interakciju sa korisnicima.

Na novim biznis profilima korisnici mogu jasno definisati svoje radno vrijeme i naglasiti svoju lokaciju na mapi, pružajući klijentima dodatnu transparentnost i olakšavajući im pronalaženje.

Pored toga, biznis korisnici imaju mogućnost da prilagode svoje početne stranice i da na praznim četovima prikažu ključne informacije o svojim proizvodima ili uslugama, što dodatno poboljšava korisničko iskustvo.

Jedna od korisnih funkcija Telegram biznis naloga je mogućnost unaprijed pripremljenih odgovora, uključujući standardne pozdrave ili odgovore na često postavljena pitanja, što pomaže u efikasnijem upravljanju komunikacijom sa klijentima.

Važno je napomenuti da ova opcija trenutno nije dostupna svim korisnicima Telegram-a, već samo onima koji koriste Telegram Premium uslugu, za koju je potrebno platiti pet dolara mjesečno. Ova pretplata omogućava korisnicima da zadrže napredne funkcije i osigurava da njihovi nalozi ostanu prilagođeni poslovnim potrebama.